skip to Main Content

EVROGOLOVI SU NJIHOVA SPECIJALNOST

Altina – Atakante (2011)

Znate li ono kada se u fudbalu nekoj ekipi jednostavno sve otvori? Kada ne postoji nemoguće, kada sve što zamislite postaje realno i izvodljivo i kada svaka lopta, kako god da je šutnete ide tačno tamo gde treba. Kroz odbranu protivnika, u noge saigraču ili u mrežu rivala. Utakmica koju su odigrali Altina i Atakante bila je jedna od tih, a kada se protivnik tako zalaufa, nemoguće je biti ravnopravan rival, odnosno, pružiti odgovarajući otpor. Toga su postali svesni dečaci iz škole fudbala Atakante, ali ih to saznanje nije udaljilo od želje da napadnu protivnički gol, naprotiv. Želeli su plavo-žuti svim silama da ostave što bolji utisak i u tome su uspeli, iako je neverovatno demorališuće kada protivnik pogađa iz svih pozicija.

Počelo je golom Boška, dečaka sa ubedljivo najsnažnijim udarcem u obe ekipe. Nešto između udarca i pokušaja proigravanja, tek lopta je projezdila kroz šumu nogu, zbunivši golmana Atakantea. Niko je nije zakačio na putu ka golu i dečak sa topom u levoj nozi doneo je prednost Altini.

Na vodeći gol ekspresno se nadovezao Vuk sa dva prelepa udarca. Prvi je bio iz igre, a ulepšala ga je stativa. Drugi je došao iz prekida. Oba puta, strelac je bio nagrađen pohvalama trenera.

Dečaci iz Atakantea nisu sedeli skrštenih ruku, već su u skladu sa imenom ekipe čije dresove nose, pokušali da odgovore istom merom. Napadački. I pošlo im je za rukom. Najraspoloženiji pojedinac žuto-plavih Viktor, iskoristio je jedan odbitak posle odličnog udarca saigrača i smanjio zaostatak na 3:1. Agresivni napadi tima koji je jurio rezultat su se nastavili, šanse su se ređale, ali umesto da smanje i priđu na gol zaostatka, sreća ih nije pomilovala, pa su plavo-zeleni nastavili sa vlastitom napadačkom stihijom.

Uspevali su da praktično ušetaju u mrežu, da nateraju protivnika na auto-gol, odnosno da završavaju akcije u situacijama jedan na jedan sa čuvarom mreže rivala. Na kraju su brojali do osam.

Dečaci iz Atakantea imali su dve opcije. Da pokunje glave, pomire se sa ubedljivim porazom i ne učine ništa da poprave utisak, ili da svaki preostali trenutak iskoriste kako bi svima dali primer sa kakvim se stavom mora predstavljati ekipa u svakoj utakmici. I kada je teško, i kada se pobeđuje. Oni su izabrali drugu. I takođe su zaslužili da ih nazovemo pobednicima. Jer su potpuno zaboravili na rezultat, trudeći se samo da igraju fudbal što lepše, hrabrije i atraktivnije. Nagradili su sebe još jednim golom do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Martin, Atakante: Mislim da bi u narednim utakmicama trebalo malo više da se dodajemo, ali i da biramo prave trenutke kada da driblamo. Danas nismo izlazili ispred izvođača kada su oni imali slobodnjake, plašili smo se lopte. Protivnici su se odlično dodavali i bili su brži i bolji, terali su nas na ispadanje iz igre. Omiljeni igrač mi je Marko Marin zato što je igrao u Zvezdi. Uživao sam u njegovim golovima. Bio ih je mnogo i svi su bili prelepi.

David, Altina: Bili smo baš dobri u pas igri. Na treningu vežbamo slobodnjake, voleje, vežbamo svašta i pokušavao to da pokažemo na utakmici. Nadam se da ćemo ovako nastaviti i uživali smo u celoj utakmici. Najviše mi se sviđa Paulo Dibala. Dobar je, ima lepu frizuru i sviđa mi se kako proslavlja golove, pa sam i ja počeo tako da ih proslavljam. Čestitam protivnicima na sjajnoj utakmici! Trudili su se i kada su ubedljivo gubili, uspevali su odlično da kombinuju i da šutiraju.

Termodom – OFK Gol (2011)

Kopiranje napadačke inspiracije Altine i Atankantea bilo je nemoguća misija za ekipe Termodoma i OFK Gola. Međutim one su imale svoju utakmicu, igru i borbu. Neizvesnu, tvrdu, sa malim brojem pogodaka, ali mnoštvom intervencija, požrvtovanih uklizavanja i startova. Dugo je bio aktuelan rezultatski egal. Oba tima su bila na nuli do finiša prvog poluvremena, ali desilo se jedno nesmotreno igranje rukom ekipe u plavoj opremi pa je Termodom dobio i iskoristio priliku da povede sa penala.

Prednost je pokušao da duplira najaktivniji fudbaler Termodoma, Pavle. Bio je jedan od onih koji bar jednom moraju da dotaknu loptu u svakom napadu svog tima, ali nije imao sreće sa slobodnjakom koji je izveo vrlo lukavo. Zaustavila ga je stativa.

Izjednačujući gol za plave postigao je Ilija. Kad obratite pažnju na način na koji ga je postigao, ne čudi to što je u izjavi posle utakmice naglasio kako voli Virdžila Van Dajka zbog njegovih klizećih startova. Doduše, Holanđanin uglavnom startuje u blizini svog šesnaesterca, a Ilija je taj potez iskoristio da zatrese mrežu rivala.

Utakmica je završena rezultatom 1:1. Ali dodatnih pet minuta Fer-pleja, tokom koji se golovi ne pišu doneli su nam još malo zabave na obe strane. Gol glavom Pavla i jednu preozbiljnu ofanzivu na gol Termodoma.

Na kraju uobičajena praksa. Pozdrav vršnjaka između kojih borba traje samo tokom tih pola sata na terenu.

Pavle, Termodom: Bili smo nesebični i uspeli smo često da šutiramo na protivnički gol. Trebalo je malo bolje da izvodimo slobodnjake. Moram da pohvalim golmana druge ekipe koji je bio sjajan. Volim da gledam Bajern, akcije koje prave i Levandovskog koji ih završava golovima.

Ilija, OFK Gol: Mislim da smo igrali kvalitetno i u odbrani i u napadu. Protivnici su bili raspoloženi za šutiranje iz daljine, mi smo se lepo dodavali i tako pokušavali da stvaramo šanse. Van Dajk je moj omiljeni fudbaler, volim da gledam kako uklizava.

Fer-plej potez

David, Altina: Čestitam protivnicima na sjajnoj utakmici! Trudili su se i kada su ubedljivo gubili, uspevali su odlično da kombinuju i da šutiraju.

Gol kola

Vuk je majstor za slobodnjake i udarce iz daljine!

Back To Top