skip to Main Content

GOLOVI KOJI STAVLJAJU OSMEH NA LICE

Ada – Grafičar (stariji petlići)

Kaže se da je lepota u očima posmatrača, ali u duelu starijih Pionira Ade i Grafičara nije bilo potrebe da se za lepotom traga. Preplavila je čitav sportski kompleks Gladijator u Kneževcu, ili barem sve one čiji su pogledi bili zacementirani za glavni teren na kojem je tokom dve trećine utakmice gospodarila magija. Prvih 20 minuta igre proteklo je uglavnom u borbi na sredini igrališta i taj period nije nagovestio ono što će dalje uslediti.

Pioniri fudbalskog kluba Ada počeli su sve češće i odlučnije da napadaju. Uglavnom su to bili udarci sa distance, ali je čuvar mreže Grafičara Andrija sa manje ili više poteškoća zaustavljao pokušaje rivala. Sve do prve demonstracije male fudbalske čarolije, jedne od onih zbog kojih se navijači posle utakmice vraćaju kućama sa osmehom na licu.

Nikolas Bertoleti je ostavio kompletnu protivničku odbranu u čudu, pre nego što se odlučio da loptu pošalje u bliži ugao.

Nakon primljenog gola fudbaleri Grafičara su shvatili od kojeg im igrača preti najveća opasnost, pa su počeli sa udvajanjem, a ponekad su oko sedmice Ade bila i po tri čuvara.

Nakon pauze, ekipa Ade nastavila je tamo gde je stala. Jedan od mnogobrojnih pokušaja da se po desnoj strani razoruža proptivnička odbrana okončan je uspešno, a precizan pas u srce šesnaesterca iskoristio je Stefan Radujko dupliravši prednost svoje ekipe.

Nedugo zatim ponovo se u centru pažnje našao strelac prvog gola za ekipu u plavo-beloj opremi. Bertoleti je konstantno bežao čuvarima u levu, slabiju stranu, a onda je usledio potez na osnovu kojeg bi se oni koji ne znaju, zapitali, koja je jača noga ovog talentovanog momka.

Dva prelepa gola nagovestila su da je Bertoleti spreman da ode korak dalje, odnosno da stigne do het-trika. Njegov prvi pokušaj je uspešno odbranjen, ali akcija tima koji je imao ubedljivo vodstvo se nastavila. Igrači u plavo-beloj opremi su bili odlučni u nameri da što više otežaju posao rivalu. Epilog čitave priče je pritisak koji je direktno doprineo četvrtom golu. Po treći put na utakmici u strelce se upisao fudbaler sa brojem sedam. Bertoleti.

Pobednik duela odavno je bio poznat, ali fudbaleri Ade nisu imali nameru da se zaustave. Ovoga puta gol je postignut posle kornera, a loptu je glavom u mrežu zakucao jedan od braće blizanaca u pobedničkom sastavu, Stevan Grandić.

Shvatanje da će pretrpeti ubedljiv poraz nije omelo fudbalere Grafičara da pronađu snagu za počasni gol. I to ne bilo kakav. Najlepši pogodak kola delo je Mihajla Đorđevića koji mora da je gledao kako to rade danšnji majstori za slobodnjake Miralem Pjanić ili Toni Kros i taj recept usavršavao na treninzima.

Do kraja su plavo-beli zapečatili trijumf još jednim golom koji je postigao Dušan Kamenko. Dakle, utakmica sa sedam pogodaka, dva izvanredna koja su došla kao rezultat solo akcija i inspiracije jednog igrača i hirurški precizan slobodnjak, jedan od lepših golova u čitavom takmičenju.

Nikolas, Ada: “Kvalitetno smo odigrali utakmicu, na terenu smo izgledali kao tim i mislim da pobeda 6:1 to pokazuje. Sada smo prvi u zimskoj ligi. Mislim da smo se danas odlično dodavali i nije bilo mnogo grešaka u pasu. Protivnici su bili pristojni, maksimalno korektni i na početku utakmice i kada su bili nekoliko golova u zaostatku. Solidno su odigrali i svaka čast njihovom golmanu i ostalim igračima.“

Andrija, Grafičar: „Imali smo sve, lopta nije htela u gol. Sve pohvale za protivnika, bili su dobri, slagali su se, igrali su kao tim. Bilo je dosta udaraca, dolazili su do golova iz nekih naših grešaka i bili su bolji. Imamo dosta povređenih igrača koji su nam danas mnogo falili i nadam se da će biti bolje kada se oni oporave i vrate.“

POTEZ KOLA

Šteta što je počasni, a ne pobedonosni gol.

FER-PLEJ POTEZ DANA

Andrija, Grafičar: “Sve pohvale za protivnika, bili su bolji.”

Back To Top