skip to Main Content

KIŠA GOLOVA NA STARTU

Nećemo reći ništa novo ako konstatujemo da u fudbalu ne možeš da pobediš ako ne postigneš gol. Postoji toliko različitih načina da se protivnička mreža zatrese. Prekid, volej, solo akcija, udarac sa distance, situacija jedan na jedan sa golmanom i svaki od njih sa sobom donosi određenu draž. Bilo da ceo tim jednom dodirne loptu pre nego što se ona otkotrlja preko gol linije, bilo da napadač samo bocne loptu kada se nađe oči u oči sa golmanom, bilo da ona preskače živi zid dok čuvar mreže bespomoćno gleda. U mlađim kategorijama, naročito kada igraju mališani koji nemaju više od deset godina, rezultat nije u prvom planu, ali uprkos tome traganje za golom je ono što pokreće ekipu.

Alfa – Sportiko (2010. godište)

Sedam pogodaka viđeno je u okršaju između Alfe i Sportika, a zanimljivo je to da je Alfa nakon prvog poluvremena vodila minimalnim rezultatom, a da u drugom delu nije uspela da pošalje loptu iza protivničkog golmana. Utakmicu je obeležila izuzetno borbena igra na obe strane… Na svakih minut, dva, gledali smo žustre duele u kojima su učestvovale i dve devojčice iz ekipe Alfe koje su neretko delovale znatno hrabrije i smelije od svojih muških vršnjaka. Jedan gol napravio je razliku na poluvremenu, ali je naredni period igre doneo potpuno novu priču i šest pogodaka u mreži Alfe. Dečaci iz Sportika su se raspucali, dok je odbrana rivala delovala smušeno i stidljivo. Najlepši detalj na utakmici dogodio se posle slobodnog udarca koji je imala škola fudbala Sportiko, a naročito pleni snalažljivost igrača koji je na gol liniji uspeo da izbegne loptu i zbuni protivničkog golmana.

Ekipa Alfe nije odustajala ni kada je postalo jasno da će protivnik trijumfovati. Mališani iz Alfe su pokušali da odgovore i zaprete iz prekida, ali udarac glavom nije doneo drugi gol.

Nezavisno od ishoda, kao i svaki put kada se neka od utakmica završi, mališani su nam ponovo pokazali šta je suština čitavog takmičenja. Biti veliki i u pobedi i u porazu.

Vasilije iz ekipe Alfa znao je zašto je njegov tim popustio nakon pauze: “Primili smo mnogo golova zato što smo se previše opustili u drugom poluvremenu. Prvo poluvreme je pripalo našem timu… Dosta dobro smo prebacivali loptu sa jedne strane na drugu stranu terena. Kao što volim da igram, isto tako uživam i dok gledam fudbal. Premijer Liga mi je najzanimljivija, a moji omiljeni fudbaleri su Pavkov, Mesi i Aleksis Sančez.”

Vuk iz Sportika otkrio je razloge nešto slabije igre u prvom poluvremenu: “Izgubili smo prvo poluvreme i nismo igrali dobro zato što smo se najeli pre utakmice i nismo mogli da trčimo. U drugom delu smo se odlično dodavali i pokazali da smo pravi tim. Volim da gledam Juventus i Ronalda. Često proslavljam golove kao on.“

Čukarički – Dušanovac (2011. godište)

Utakmica Čukarički – Dušanovac kao i susret Alfa – Sportiko obilovala je golovima, ali jedan momenat u tom duelu bio je upečatljiviji od ostalih. Tehnička obučenost obe ekipe. Lopte koje se lepe za stopalo, hirurški precizna dodavanja, driblinzi u pravo vreme, a uz to i kontrola lopte i tehnika golmana Čukaričkog koji je svojim govorom tela podsetio na Manuela Nojera. Svaki put bez straha kada je lopta u njegovim nogama, fintama telom zbunjivao je i terao od sebe protivničke igrače. Ali nije on jedini koji je svojim umećem podsetio na nekog vrhunskog fudbalera. Jedan od razloga zbog kojih je Čukarički ubedljivo slavio je i smirenost u završnici dečaka koji fizičkim izgledom neodoljivo podseća na jednog od najboljih veznih fudbalera sveta, Kevina de Brujnea. Istina, pozicija im nije ista, ali zamislite ono što Belgijanac radi najbolje, pa to izjednačite sa završnicom plavokosog dečaka koji igra u ekipi sa Banovog Brda. E toliko je problema napravio protivničkom golmanu. Ipak, jedna od najlepših akcija na utakmici bila je u režiji ekipe Dušanovca.

Oba tima su pokazala da imaju odlične izvođače slobodnih udaraca, ali su se često u prvom planu nalazili i defanzivci koji su presretali loptu na gol liniji. Jedna lopta nakon slobodnjaka završila je i na okviru gola, a prečka se, kako se ono kaže još od 1998. godine i penala Peđe Mijatovića “Još uvek trese”.

Bravuroznih poteza bilo je na pretek, a za kraj mi vam nudimo još jedan u režiji fudbalera Čukaričkog. Solo prodor i ubitačna završnica.

Nakon utakmice igrači obe ekipe podelili su sa nama svoje utiske.

Dule, Čukarički“Zadovoljan sam pre svega zbog toga što učestvujemo u Fer plej ligi i što svake nedelje igramo utakmice, pa tek onda zbog toga što smo pobedili. Lepo smo kombinovali, stvorili puno šansi i dali smo dosta golova jer su naši napadači bili raspoloženi i precizni. Volim da gledam Crvenu zvezdu i reprezentaciju Srbije. Igram levo pozadi i omiljeni fudbaler na mojoj poziciji mi je moj saigrač Mata.“

Andrej, Dušanovac“Trener nije bio zadovoljan posle utakmice jer nismo pokazivali želju na terenu, nismo se lepo dodavali i nismo izlazili na njihovog golmana kada je imao loptu. Na početku utakmice smo postigli gol iz jedne jako lepe akcije. To je nešto što radimo i na treningu i krivo mi je što nije bilo više takvih akcija.“

Back To Top