skip to Main Content

MAJSTORIJE NA KIŠI

Bolesnikov – Nika T6 (2010)

Postoji jedna pesma navijača Crvene zvezde čiji stihovi glase ovako: “Po zimi, kiši, suncu, snegu ili košavi…” Za sve klince koji nastupaju u Fer plej ligi, vremenski uslovi nikada nisu predstavljali faktor koji bi mogao da utiče na kvalitet igre i zalaganje na terenu. Leti, kada sunce krene da prži, otrče do česme za vreme pauze i nastave da “teraju loptu”, a kada pada kiša, deluje da što je pljusak jači, to mu oni više prkose konstantnijim trčanjem, agresivnošću i učestalijim napadima na protivnički gol.

Kiša je minulog vikenda uticala samo na to da naša kamera ne zabeleži većinu pogodaka sa utakmice između Bolesnikova i Nike, a verovaćete nam na reč, dečaci u crveno-žutoj opremi bukvalno su leteli po terenu. Nika je dala sve od sebe da primi što manje golova, ali ni malim fudbalerima u tamnoj opremi nije bilo lako pošto su imali samo jednog igrača za rotaciju, odnosno nedostajale su češće izmene.

Od prvog sudijskog zvižduka, igrači Bolesnikova razleteli su se po terenu kao osice, a golovi su se ređali kao na trci. Jedan smo uspeli da zabeležimo, pre nego što je krenulo da pljušti.

Imali su i dečaci iz Nike svojih svetlih momenata. Organizovali su nekoliko odličnih akcija od kojih je jedna krunisana pogotkom. Golu je prethodio savršeno odrađen dupli pas, obilaženje golmana i lagano prosleđena lopta u praznu mrežu. Ali glavnu reč vodila je ekipa Bolesnikova. Golman Nike praktično nije imao prilike za predah, a pored nekolicine primljenih pogodaka, nanizao je i par divnih intervencija.

Do kraja su mali fudbaleri Bolesnikova otkrili preostala oružja iz svog arsenala. Udarac sa distance levom u kontra ugao i pogođena mala mreža, zatim solo prodor po levoj strani i pravi izbor da se gađa bliži ugao. Strelac je bio Straja. Na kraju utakmice zagrljaji i čestitke. Nika se susrela sa boljim rivalom od kojeg može mnogo toga da se iskopira i nauči.

Vuk, Nika T6: Treba da izbacimo strah koji nam se ponekad desi na početku utakmice. Falili su nam Vukan i Marija. Protivnici su bili sjajni, naročito na sredini i napravili su mnogo brzih i lepih akcija koje nismo mogli da zaustavimo. Čestitam im na odličnoj igri. Mesi mi je omiljeni igrač  jer igra levom nogom, kao i ja.

Lazar, Bolesnikov: Odlično smo igrali, na treninzima uvežbavamo ovakve akcije i da se oslobađamo lopte iz prve. Postigli smo mnogo lepih golova danas. Protivniku čestitam na trudu i otporu, ali videlo se da su im falile izmene. Njihov golman je odlično branio. Volim da gledam kako igra Mesijer, odličan je sa loptom u nogama i postiže lepe golove.

OFK Zmajevi 2 – Spartak 2012 (2010)

Zmajevi i Spartak nisu bili toliko velikodušni kada su golovi u pitanju, ali odigrali su meč sa mnogo ritma, trčanja i kontra napada. Oba gola pala su u prvom poluvremenu, a po jednom su se radovali mali fudbaleri iz obe ekipe. Zmajevi su krenuli odlučnije. Tražili su gol napadima po desnom boku. Bili su opasni i iz auta pošto su ubacivali lopte daleko pred protivnički gol. Igra koja godinama i decenijama unazad krasi engleski Stouk. Samo što Stouk retko kada igra fudbal prijemčiv oku, a ovi klinci to čine.

Pokušaj glavom završio je zamalo pored stative, ali već u jednom od narednih napada Zmajevi su poveli. Posle kornera sa desne strane, stvorila se gužva ispred gola, a odbrana nije najbolje reagovala. Zbunjenost dečaka iz Spartaka kažnjena je u sekundi.

Međutim, dečacima u beloj opremi je koncentracija često šetala po tankoj liniji i neretko je uspevala da sa nje sklizne. To se desilo pre izjednačujućeg gola. Poklonjena lopta rivalu u završnoj trećini, izlazak oči u oči sa golmanom i utakmica je vraćena na početak.

Beli su više i češće napadali, crveni su tražili šanse iz kontra napada, prekida i grašaka protivnika. I nije da ih nije bilo. Utakmica je komotno mogla da prevagne i na jednu i na drugu stranu. Beležimo još par prilika Spartaka 2012.

Na kraju, zadovoljni i jedni i drugi, jer su se pre svega dobro istrčali i pokazali da mogu da budu veoma kreativni. Prostora za napredak i popravljanje sitnih grešaka uvek ima. Zato služe treninzi, ali i utakmice. Da pokažu da i kada ne odradite sve kako treba ili kako je zamišljeno, dolazi nova šansa, šansa da budete bolji nego juče. I to je nešto čemu uvek treba težiti.

Andrija, Spartak: Imali smo odličnu saradnju, sve smo radili timski. Trudili smo se da prilike stvaramo kroz pas, ne solo akcijama. Protivnik je bio izuzetno čvrst u odbrani i nije nam bilo lako jer smo imali malo prostora.

Aleksandar, Zmajevi: Protivnik je imao odličnog golmana i odbranu. I mi smo imali takođe čvrstu odbrnu, a u napadu nismo baš blistali. Mislim da smo bili poprilično izjednačeni. Moj omiljeni igrač je Levandovski zato što je brz i ima odličan udarac.

Back To Top