skip to Main Content
+381 11 220 66 99 info@kidsport.rs

CEPELINOV LET DO PRVOG MESTA

FK Zeppelin SD – Radnički NBG 1 (Petlići)

Borba za prvo mesto u prvenstvu izvlači iz vas ono najbolje. Poslednje atome snage, genijalne ideje, fudbalsku inspiraciju, poteze za koje niste bili svesni da ste u mogućnosti da izvedete. Nešto manje od osam godina prošlo je od sada već legendarne utakmice poslednjeg kola Premijer lige Engleske za sezonu 2011/12. Dva gola Mančester Sitija na Etihadu protiv Kvins Park Rendžersa za preoktet i prvu titulu posle 44 godine. Maestralni Serhio Aguero u završnici i Mario Baloteli koji je Argentincu prosledio loptu čime je zabeleživo prvu i jedinu asistenciju u celoj sezoni.

Ekipa Zeppelina je svoj završni korak ka prvom mestu u Zimskoj fer-plej ligi počela da pravi u prvom poluvremenu u kojem je u dva navrata zatrsla mrežu Radničkog, ekipe koja u prvom delu utakmice jednostavno nije imala dovoljno fudbalske inspiracije, tako da su šanse za crveno-plave izostale. Osice iz Smedereva su konstantno napadale, lopta je išla po veštačkoj travi kao podmazana, od noge, do noge i protivnici jednostavno nisu uspevali da prate nametnuti ritam.

Drugo poluvreme je ipak donelo i drugo lice sastava sa Novog Beograda. Jedna kontra bila je dovoljna da se vrati vera u sebe, a za golom kojim je prepolovljen zaostatak, došao je i slobodan udarac sa ivice golmanskog prostora. Sreća je odigrala svoju ulogu i rezultat je bio izjednačen na tri minuta do kraja utakmice.

U fudbalu tri minuta vrlo često zna da bude premalo vremena da se nešto konkretnije uradi, ali odmah po primljenom golu, petlići malog Dortmunda iz Smedereva rekli su jedni drugima “Hajdemo po još jedan gol” , a jaka želja i odlučnost su poslovično barem pola obavljenog posla. Tako je bilo i ovoga puta. Sevnula je kontra i kroz par sekundi, crno-žuti su se ponovo radovali…. Postignutom golu, a onda i poslednjeg zvižduku sudije.

Oba tima su tog popodneva ispredavala po lekciju na temu “kako ustati i kako pronaći snagu kada situacija na terenu nije idealna.” Njihove lekcije prilagođene su svim uzarastima, a ko ih je propustio, ne mora da brine jer će ih sigurno biti još u mesecima, godinama koje dolaze…

Aljoša, FK Zeppelin SD:Ja sam se povredio u jednom trenutku, ali to nije toliko bitno. Mislim da su moji drugari su dali svoj maksimum. U svakom trenutku smo imali plan šta da radimo i kako da delujemo. Trener nam ja uvek govorio šta treba da radimo. Kod protivnika mi se svidelo to što su igrali odličan presing i uspeli su da nam daju dva gola. Omiljeni igrač mi je Sadio Mane iz Liverpula zato što je najbrži i najbolji.”

Ivan, Radnički NBG 1: „Nismo odustajali, igrali smo do kraja iako smo gubili 2:0. Trebalo bi da igramo malo brže, a takođe ćemo se truditi da malo više skupljamo u odbrani. Protivnici su bili odlični, igrali su jako brzo uz mnogo duplih pasova i tako su dolazili do gola.“

Back To Top