skip to Main Content
+381 11 220 66 99 info@kidsport.rs

NE POBEĐUJU UVEK FAVORITI

Crvena zvezda – Mondial (Petlići)

Kada Crvena zvezda i Partizan ne igraju derbi, retko kada crveno ili crno-beli nisu favoriti. I ako nekada u seniorskoj konkurenciji može da se iskoristi ona fudbalska fraza da je neki manji tim pokazao previše respekta, poštovanja prema velikanu poput Crvene zvezde ili Partizana, u mlađim kategorijama to ne postoji. Crveno-bele pruge na dresu protivnika su pratično alarm za malašane da grizu više nego obično, trče brže nego obično i napadaju češće i jače nego obično.

Koliko su dečaci iz ekipe Mondiala želeli da pobede i da se nadigravaju sa crveno-belima nagovešteno je praktično u prvom napadu plavo-belih. Napad po desnoj strani, lopta u srce golmanskog prostora i logičan udarac iz prve, međutim za vođstvo je nedostajalo malo preciznosti.

Osetili su dečaci iz Mondiala da je protivnik ranjiv i uspavan na startu duela, pa su odlučili da mu ne dozvole ni trunku vremena za predah.

Ali Zvezda ne bi bila zvezda kada na uzastopne napade ne bi odgovorila istom merom. Sa desnog boka lopta je ubačena u sredinu, a nije mnogo nedostajalo da nastane jedan od lepših pogodaka tog vikenda. Nedugo zatim crveno-beli su jednim lucidnim rešenjem pokušali da iznenade, da uhvate rivala na spavanju, ali je ponovo nedostajalo malo preciznosti.

Do kraja prvog dela ekipa Mondiala je uspela da povede pošto je Uroš Babić iskoristio nesporazum defanzivne linije i golmana Crvene zvezde koja je početkom drugog poluvremena odmah nagovestila da želi da poravna rezultat.

Posle blokiranog udarca na gol liniji, crveno-belima je bilo potrebno i malo sreće i ona je došla u pravom trenutku. Nakon udarca Spaletija lopta se odbila od defanzivca Mondiala i prevarila golmana što je iskoristio Novak Bošković i izjednačio rezultat.

Zvezda je po svaku cenu želela drugi gol, ali su momci iz Mondiala još jednom pokazali vrhunsku požrtvovanost u defanzivi. Blokiran udarac na gol liniji vredi praktično kao i postignut gol, a kada vam dva puta pođe za rukom da spasete čist gol, onda vam se mora odati priznanje za posao u odbrani.

Ogromna želja za preokretom uticala je na crveno-bele da manje pažnje obraćaju na svoj gol što im se na kraju obilo o glavu. Prvi pokušaj Babića da donese trijumf svom timu je zaustavljen, ali je drugi bio dovoljan strelcu prvog pogotka na utakmici da se drugi put upiše u strelce i ispostaviće se donese veliku pobedu svom timu jer je skalp Crvene zvezde jedan od najvećih i najvažnijih.

Uroš, Mondial:Imali smo dobar presing. Imali smo dosta neostvarenih šansi, ali i Zvezda je takođe imala mnogo prilika. Koristili smo priliku da ih napadnemo iz kontre. Protivnik je imao mnogo bolju pas igru od naše, mogli su lako da postignu još nekoliko golova. Uzor mi je Mesi zbog njegovog stila igre… On ima mnogo dodira sa loptom i sjajan je dribler.“

Novak, Crvena zvezda:Nedostajalo je malo više trčanja i kretnje, a sve ostalo je bilo odlično. Često smo napadali po strani i gurali smo loptu u prostor. Protivnik je kroz brzinu svojih igrača i dobru kretnju stigao do dva gola. U Srbiji mi je omiljeni fudbaler Gobelja, a ovako Suarez. Gobelja zato što ima veliko srce, a Suarez zato što igram na istoj poziciji, odlično igra, postiže golove i zna da ševa.“

Back To Top