skip to Main Content

RED GOLOVA, RED PREOKRETA, RED FER-PLEJA

Fer plej Ivo Andrić – DFK Polet Dorćol beli (U10)

Drugog dana vikenda na terenima FK Rakovica uslovi za igru bili su za nijansu teži u odnosu na subotu. Sunce je i dalje nemilosrdno pržilo, pa su u svako poluvreme bile dodate i preko potrebne pauze za osveženje i vodu. Ali borba na terenu nije prestajala. Klinci su izvlačili poslednje atome snage da bi igra koju su zavoleli prilikom prvog kontakta sa loptom i tog popodneva delovala brzo, dinamično, a u isto vreme i lepršavo. Na maltene pustinjsku vrelinu bolje su se prilagodili dečaci iz ekipe Polet Dorćol koji su u dva navrata tresli mrežu protivnika. Prvi put su potpuno izigrali odbranu rivala, a završnica je bila čista formalnost. Kod drugog gola videli smo sjajnu fintu na koju je odbrana nasela, a zatim i plasiranje levom slabijom nogom u dalji, nebranjeni ugao.

Mali fudbaleri u plavoj opremi nastavili su da ugrožavaju protivnički gol, iako možda u tom trenutku nije delovalo tako, prečka koja je sačuvala gol Fer pleja, verovatno je u mnogome uticala na konačan ishod duela, jer je vrlo brzo ekipa u žutim dresovima prepolovila zaostatak posle bombe koju je u protivnički gol lansirao Aleksa.

Dodatnu injekciju samopouzdanja i veru u potpuni preokret doneo je i Andra koji se u stilu velikih golgetera evrope i sveta snašao u situaciji jedan na jedan sa protivničkim golman. A kada od 0:2, dođete do 2:2, onda je prednost uvek na vašoj strani.

I onda nekoliko minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka, lopta je uz malo sreće stigla do najisturenijeg igrača ekipe Fer pleja, koja je pokazala da ne greši u situacijama oči u oči sa golmanom. Preokret je uvek moguć, samo ukoliko dovoljno verujete u njega. Potrebno je i malo sreće, sticaj okolnosti koji će vam tu veru osnažiti, ali zna se da vas upornost stavlja na mesto na kojem će vas sreća lakše ugledati.

Ekipa Polet Dorćola mogla je ipak da izvuče nerešen rezultat, ali su protivnički golman i prečka zajedničkim snagama rekli STOP.

Aleksa Milutinović, Fair play Ivo Andrić: „Došli smo do preokreta tako što smo se borili, iako smo imali par grešaka. Trener nam je rekao da se borimo do kraja uprkos svemu, makar izgubili i na kraju smo uspeli. Protivnici su brzi po krilima, a imaju i dobru kontrolu lopte i šut. Igrač kojeg najviše volim da gledam je Ronaldo, jer sam njega pratio od malena.“

Nikola Baćović, DFK Polet Dorćol: „Dobro je bilo što smo uspeli da povedemo, ali smo onda počeli da grešimo u odbrani, lopta nas je preskakala i to ne sme da nam se dešava ubuduće. Protivnik se nije predao ni kada je gubio 2:0 i pokazao je izuzetnu borbenost. Najviše volim da gledam Mbapea zbog brzine i driblinga.“

Lipovica – Spartak Opovo (U10)

Mirisalo je na preokret i u utakmici između Lipovice i Spartanca iz Opova, ali se scenario iz duela Polet Dorćol – Fer plej ipak nije ponovio. Lipovica je već u jednom od uvodnih napada stekla prednost i to nakon solo akcije po levom boku.

Napadi su nastavili da pljušte na obe strane terena, a to je rezultiralo izjednačenjem Spartanca, a zatim i novom prednošću zenleno-belih. Lipovica je po bokovima pokušavala da stigne do novog izjednačenja, a pogledajte kakav bi pogodak postigao Fića da mu je u završnici ostalo malo više snage i koncentracije.

Duel Lipovica – Spartanac doneo nam je i fer-plej potez nedelje, kada je nakod što se sudario sa protivničkim golmanom, dečak iz ekipe Opova prišao drugaru da vidi da li je sve u redu sa njim.

Konstantni napadi Spatanca su se isplatili i nakon gola iz kornera preokret je počeo da deluje kao sasvim realna opcija. Međutim, nakon drugog primljenog gola dečaci i devojčice iz Lipovice kao da se ubacili menjač u veću brzinu i to je bio kraj nadanjima ekipe iz Opova da bi eventualno mogli do pobede.

Jednom snalažljivom golgetersom reakcijom, odnosno žabicom, a zatim i savršeno pogođenim suprotnim uglom, zeleno-beli su postavili konačnih 4:2 i ovoga puta zasluženo pobedili rivala koji je takođe ostavio vrlo kvalitetan utisak.

Vuk Kostić, Spartanac Opovo: „Nismo se pokazali danas, pas nam nije išao kako treba, jedino smo bili dobri u driblingu i solo akcijama. Dali smo dva gola na sreću. Protivnici su bili sigurni u pas igri i postizali su lepe golove. Volim da gledam Ronalda zbog toga što najbolje izvodi slobodnjake.“

Luka Cvetković, Lipovica: „Sve vreme smo se trudili, a uz to smo i lepo kombinovali. Želeli smo da pobedimo i to se i desilo. Protivnik je napravio nekoliko ozbiljnih akcija, a takođe su pretili i iz kornera. I meni je omiljeni igrač Ronaldo zbog driblinga i snažnog i preciznog udarca.“

Fer plej potez kola

Klinci koji nikada ne iznevere kada je u pitanju fer-plej.

Back To Top