skip to Main Content
+381 11 220 66 99 info@kidsport.rs

KADA SE KLINCI UŽELE FUDBALA

Globalna pandemija virusa Korona zaustavila je, između ostalog i sva sportska dešavanja u Srbiji, a nešto više od dva meseca apstinencije od najvažnije sporedne stvari na svetu, nisu uticali na Fer-plej ligaše da zaborave da kontrolišu loptu, odnosno da nastave prekinuto sa manje želje i elana. Naprotiv, kao da su entuzijazam i ljubav prema fudbalu, svakoga dana kada ga je bilo nemoguće igrati, postepeno rasli, množili se, sve do tačke pucanja koja se manifestovala upravo ovog vikenda u vidu brojnih majstorija, poteza i pogodaka, kako onih rutinskih, tako i onih najatraktivnijih.

Spartak Aleksandar – Rakovica (U13)

Na terenima fudbalskog kolmpeksa Gladijator u Kneževcu, svoju fudbalsku lepršavost prikazali su dečaci iz fudbalskog kluba Rakovica koji su naspram sebe imali protivnika koji je takođe bio željan da oslobodi fudbalsko umeće koje je mirovalo više od dva meseca.  U kategoriji do 13 godina, ekipa Spartak Aleksandra nije uspela da izbegne poraz od Rakovice, ali je svojom partijom učinila duel itekako zanimljivim i uzbudljivim.

Goleada je nagoveštena već u jednom od uvodnih napada. Savršena dijagonalna lopta iz prekida pronašla je metu, ofsajd je izbegnut, a Aleksa Bracanović je onako kako to inače napadači vole da rade, poslao loptu kroz noge protivničkog golmana i doneo prednost ekipi Rakovice.

Tim koji je stekao vođstvo stvarao je šanse, ali je naredni gol ipak postigla ekipa Spartak Aleksandra. Kontra napad, šut levom iz okreta i trunčica sreće bili su dovoljni za izjednačenje.

Ozbiljna količina truda koju su dečaci u crvenoj opremi uložili da dođu do rezultatskog egala, poništena je samo nekoliko trenutaka nakon izjednačujućeg gola. Dva puta se krilni igrač Rakovice Đorđe našao tačno tamo gde treba u pravo vreme i u oba navrata je akciju završavao sa izuzetnom sigurnošću.

Jedan od najboljih igrača na terenu, jedan od onih koji jednostavno moraju da dotatknu loptu barem jednom u svakoj akciji svog tima, Nemanja Mamula, krunisao je svoju sigurnu partiju pogotkom za 4:1.

Praktično u poslednjem napadu na utakmici ekipa Spartak Aleksandra uspela je da ublaži poraz i dotatno popravi utisak, koji je uprkos četiri primljena gola, bio više nego solidan.

Zalaganje, želja, neumorno trčanje i pregršt udaraca sa distance ovoga puta nisu bili dovoljni za pozitivan rezultat, ali su svakako odličan recept kako treba pristupati svakoj narednoj utakmici. Ako se uputstvo bude adekvatno primenjivalo, nema sumnje da će u narednoj utakmici biti manje primljenih, a više postignutih golova.

Aleksa Bracanović, Rakovica:Znali smo kada da idemo ka golu, a kada da sačuvamo loptu i nismo poklekli kada smo primili gol, nego smo krenuli još jače ka protivničkom. Protivnici su imali dosta kvalitetnih napada, ali im realizacija nije bila baš najbolja. Omiljeni fudbaleri su mi Mesi i Nejmar jer su mađioničari na terenu i doprinose svojim timovima.“

Marko Milosavljević, Spartak Aleksandar: “Nismo imali dosta igrača u defanzivi, pa su protivnici uspevali da konstantno prave pritisak na nas. Generalno, nisam nezadovoljan našom igrom, protivnik je jednostavno imao jače igrače i bio bolji od nas. Čestitam im na pobedi.  Nejmar mi je omiljeni igrač jer uvek nađe način da prođe protivnika.”

Crno-bele bebe – Zeppelin (U13)

Crno-bele bele i Zeppelin nisu imali lak zadatak da po ukupnom broju golova nadmaše golgoterski saldo timova koji su pre njih “zagrejali” isti fudbalski teren. Ipak, ispostavilo se da će brojka od šest pogodaka sa meča Rakovica – Spartak Aleksandar biti premašena i to na nesreću ekipe iz Smedereva koja je osam puta vadila loptu iz mreža, dok istu nije nijednom zatresla. Kako se to dogodilo jednoj od kvalitetnijih ekipa u Fair-play ligi? Ko god je bar jednom u prethodnom periodu gledao dečake koji na terenu, kada se u obzir uzme boja opreme i nivo tehničke potkovanosti i fudbalskog znanja, izgledaju kao ona šampionska generacija Borusije Dortmund koja je osvajala Bundesligu 2011. i 2012, a koja je igrala finale Lige šampiona 2013. godine, zna da je ovaj poraz bio samo žuta minuta. Nema druge nego da su dva brzo primljena gola uticala na nivo samopouzdanja, odnosno da je nesigurnost zaposela njihova tela već od samog starta utakmice.

Crno-žuti iz Smedereva su na mahove pokazivali kakvom tehnikom raspolažu, ali to su bili samo individualni trenuci inspiracije koji nisu mogli da utiču na rezultat i tok meča.

Čak dva igrača u crno-belih uspela su da okončaju duel hettrikovima, a završnice je bilo milina gledati. Spoljna, glava, mala mreža. Paleta najrazličitijih načina da se lopta prosledi u protivničku mrežu.

Crno-bele bebe su demonstrirale silu, dok je fudbalska lepršavost dečaka iz Smedereva prespavala sunčano subotnje popodne u Kneževcu. Međutim, nema sumnje da će crno-žuta fudbalska furija prvom narednom prilikom gledaoce počastiti magijom na koju su navikli.

Andrija Marjanović, Zeppelin: Nismo bili kvaliteni ni u sredini, ni u defanzivi, ni na golu. Protivnik je bio znatno bolji. Inače se jako dobro krećemo i delimo precizne lopte, a to danas nije bio slučaj. Kod protivnika je sve bilo baš kako treba. Dodavanja su im bila savršena, kao i promena strane.“

Mitar Damnjanović, Crno-bele bebe: „Svi smo odlično odigrali, brza pas igra, dva brza gola. Koristili smo svoje šanse. Protivnik je u par navrata pokazao da može da igra izuzetno ozbiljno, mislim da samo treba da se opuste i da igraju rasterećeno. Moj idol je Maradona jer je najbolji igrač svih vremena.“

Back To Top