skip to Main Content
+381 11 3011 944 info@kidsport.rs

RADOVANJE JEDNOG MALOG BOGDANA I HET-TRIK FUDBALSKE AŽDAJE PO IMENU VUK

Žarkovo beli – Rad (2013)

Navikli smo prethodnih godina da novembar mesec uglavnom znači selidbu sa travnatih terena FK Rakovica, u balone širom Beograda, odnosno da Fair-play ligu menja Mini-maxi. Zatvoreni prostor, teren omeđen martinelama, niže temperature, manjak sunca – nisu to faktori koji klincima mogu da pokvare sreću, da ih sputaju u tom beskrajnom uživanju koje nastaje svakog vikenda. Jer zna se šta donosi kraj radne nedelje. Gomilu utakmica i priliku za druženje, jurcanje sa loptom i za loptom, odnosno erupciju radosti i dečije cike i vike, kada lopta pređe gol liniju i završi u mreži.

Kakva je to samo sreća preplavila balon Kolonijal San kada je Bogdan, mališan iz ekipe Rada pogodio za izjednačenje protiv Žarkova. Trčao je od protivničkog sve do svog gola, a saigrači su ga pratili da podele svu tu energiju koju je osetio kada je poslao loptu u mrežu. Za ove klince golovi umeju da budu “teški“ kao oni u finalima Lige šampiona ili Svetskih prvenstava. I to se ovog vikenda po ko zna koji put potvrdilo.

Bilo je mnogo trčanja, focus na loptu neverovatan, kako to obično biva kada igraju sedmogodišnjaci. Lopta je vrhovno božanstvo i svi se trude da što pre dođu do nje. To moraju svi da prođu. Ali kada je osvoje, onda počinju da razmišljaju, da razmatraju opcije. A dečaci iz škole fudbala Žarkovo pokazali su da ih imaju na pretek. Za početak, služio ih je šut iz daljine.

Nije im bilo teško da se posvete napadima na protivnički gol kada su imali odličnu zaštitu među svojim stativama. Izgled često ume da zavara pa je tako najsitniji i jedan od najslađih golmana Mini-maxi lige zaustavio popriličan broj lopti koje su išle ka njegovom golu. Uz to, uvek se otvara osa igračima kao opcija, da kada ih protivnik satera u ćošak, mogu da se rasterete pritiska i vrate mu loptu.

Uz sigurnost u zadnjoj liniji, belo-zeleni nastavili su da prete udarcima iz svih pozicija. Šut sa distance nastavio je da ih služii u trećoj trećini utakmice, pa su na taj način došli do još dva pogotka. Kod prvog je lopta prevarila protivničkog čuvara mreže, a drugi je bio prava majstorija – vrhunska preciznost i lopta koju dva golmana ne bi uspela da zaustave.

Mališani iz ekipa Žarkova i Rada uspeli su da naprave sjajnu uvertiru za duel koji je počeo samo par minuta pošto je njihov okršaj završen. Zagrejali su teren za Dušanovac i Lussi, a balon su napustili kolektivnim pozdravom i čestitanjem na odličnoj borbi i pre svega zabavi.

Luka, Žarkovo: “Svidelo mi se i kad sam igrao u napadu i kada sam bio u odbrani. Mnogo sam srećan što je moj drug Ivan dao gol na kraju utakmice. Kod protivnika mi se svidelo kako su znali da se izbore da ostanu sami i kako su nam dali gol. Imam omiljenog igrača, to je moj drugar Ivan koji igra sa mnom u ekipi.“

Bogdan, Rad: “Lepo smo se dodavali i lepo smo šutirali ka protivničkom golu. Mnogo smo trčali i bilo nam je baš zabavno, uživali smo. Protivnici su se borili sve vreme i imali su jake udarce. De Brujne je moj omiljeni fudbaler, volim da gledam kako daje golove iz slobodnjaka, kao trči i kako lagano deli asistencije.“

Lussi – Dušanovac (2012)

Škole fudbala Lussi i Dušanovac zajedničkim snagama režirale su goleadu od sedam pogodaka. Žustro je krenulo, u tom ritmu se igralo tokom većeg dela utakmice, energično se i završilo. Počelo je golom Dušanovca, a osmogodišnjaci obučeni u dresove koji neodoljivo podsećaju na Barselonine, odigrali su akciju karakterističnu za Katalonce. Kao što bi se na terenu ponašali njihovi vršnjaci iz najpoznatije fudbalske akademije na svetu La Masije.

Usledio je period grešaka u odbrani na obe strane, a ofanzivci i jednih i drugih bili su dovoljno promućurni da namirišu da će doći do zbunjivanja. Pritisnuli su u pravom trenutku poklonivši golove svom timu.

I golmani su bili odlični kako na jednom golu, tako i prekoputa. Branili su moguće i nemoguće, ali prilika i udaraca bilo je toliko da im se ne može uzeti za zlo što je katkad neka lopta našla put do mreže.

Vuk iz ekipe Lussi bio je prava aždaja pred golom Dušanovca. Više puta je demonstrirao predatorski instinkt – pred kraj utakmice ponovo je nanjušio jednu loptu i čim mu je došla u noge, bez razmišljanja je raspalio. Epilog je bio najlepši potez kola i kompletiran Het-trik čime je zaokružen jedan sjajan derbi osmogodišnjaka.

Lazar, Dušanovac: “Super smo se zabavili i uživali smo u utakmici. Dolazili smo do golova tako što smo bili precizni u pas igri, a i protivnici su takođe imali odlična dodavanja i nekoliko sjajnih golova. Čestitam im na tome i na velikoj borbenosti. Omiljeni igrač mi je Mesi, a golman Borjan. Kod Mesija volim što je levonog kao i ja, kod Borjana to što je zvezdaš i što nosimo isti broj na dresu.“

Vuk, Lussi: “Uživao sam zato što smo igrali lepo, tečno i nalazili smo prolaz po stranama. Protivnici su imali odličnu pas igru i bili su jaki u duelima. Najviše mi se sviđa kako igra Kilijan Mbape, zbog neverovatne brzine i šuta i voleo bih jednog dana da igram kao on.“

Potez kola

Gol kojim je Vuk stigao do het-trika.

Fer-plej potez

“Protivnici su takođe imali odlična dodavanja i nekoliko sjajnih golova. Čestitam im na tome i na velikoj borbenosti“, rekao je Lazar iz škole fudbala Dušanovac.

Back To Top