skip to Main Content

HETRIK X2 = UTAKMICA ZA PAMĆENJE

Lokomotiva – BSK (2009. godište)

Kada se za jednu fudbalsku utakmicu može reći da je imala sve? Kada padne šest golova? Kada se ekipa vrati od 3:1 do 3:3? Kada pljušte golovi iz daljine, bilo iz igre ili iz prekida? Kada po jedan igrač iz oba tima dođe do hettrika? Nije dovoljno? Znate one utakmice u Premijer ligi kada ekipe igraju kao da su u transu, kada ne prestaju da trče i odgovaraju kontrom na kontru. Sve do sada pomenute elemente sadržala je utakmica između Lokomotive i BSK-a, sasvim sigurno jedna od najuzbudljivijih i najinteresantnijih ove sezone u Fer Plej ligi.

Slobodan udarac za Lokomotivu dosuđen je otprilike na polovini terena. “Treneru, je l’ da stanem u živi zid, upitao je jedan od mališana iz ekipe BSK-a. “Sine, je l’ vidiš gde je lopta, koliko je daleko? Šta misliš ti, je l’ treba da staneš u živi zid, odgovorio je trener, koji se za nekoliko sekundi pokajao zbog svojih reči.”

Vukašin iz Lokomotive je, činilo se, iskoristio svu snagu da udarac bude što jači, a lopta, koja je dugo letela, bila je neuhvatljiv plen za golmana BSK-a. Dečaci u belim dresovima brzo su uzvratili, postigli tri gola i preokrenuli rezultat.

Primljeni golovi nisu pokolebali mališane iz Lokomotive. Naprotiv. Želja se pojačala. Napadi su bili brži, češći, intenzivniji i smisleniji. Neretko se pokušavalo iz daljine. Strelac prvog gola za plave, Vukašin, još jednom je priuštio saigračima veliku radost i ponovo pokazao da je majstor za slobodne udarce. Ovoga puta udaljenost je bila manja, pa je fokus bio na preciznosti, a ne na snazi.

Dvostruki strelac se nije tu zaustavio. Svi prisutni na tribinama, kojima je pogled bio usmeren ka terenu, mogli su da uživaju u golu kojim je postavljen konačan rezultat. Ponovo dalekometna paljba, ali ovoga puta Vukašin je iz igre poslao loptu u rašlje. Naša kamera nije uspela da zabeleži pogodak, ali verujte nam na reč, ne bi ga se postideli ni fudbalski majstori poput Zidana, Ronaldinja ili Pirla.

Vukašin je na kraju utakmice dao izjavu zajedno sa Matejom koji je najmlađi član ekipe. “Iako sam postigao tri gola, ne mogu da budem zadovoljan zato što nismo uspeli da pobedimo. Protivnik je danas bio odličan, prikazao je igru sa mnogo trčanja i nije bilo lako pratiti taj ritam.”

Mateja je pričao o tome kojeg fudbalera najviše voli da gleda: “Obožavam da gledam Nejmara. Mnogo je brz, ima odličan dribling i stalno pobeđuje.”

Na kraju su drugari i saigrači ispričali kako vreme kada nema škole, niti treninga provode… Pa, pogađajte. Igrajući fudbal sa drugarima ispred zgrade.

Darko, strelac hettrika za ekipu BSK-a je takođe pričao posle utakmice: ”Napadački smo odigrali odlično, mnogo smo trčali i dosta smo se trudili. Ova utakmica me je podsetila na neke zvezdine, to je klub za koji navijam i koji volim da gledam. Naročito poteze Bena, Boaćija i Marina.”

Winer beli – Ada (2010. godište)

Pljuštali su golovi i na utakmici između Vinera i Ade u utakmici koja je na neki način predstavljala jednosmernu ulicu kada je rezultat u pitanju. Ekipa Ade je slavila, ali je Viner bio dostojan protivnik koji se nije predavao čak i kada je bilo jasno da rezultatskog povratka nema.

Svaka utakmica je prilika da se nauči nešto novo, što kada je reč o fudbalskim elementima, što kada su u pitanju oni drugi, a često i mnogo važniji momenti u kojima se pokazuje ljudska crta, fer igra i kućno vaspitanje. Viner je bio veliki u porazu, kao i ekipa Ade u trijumfu. Sudari dlanova odzvanjali su posle utakmice, dok su klinci jedni drugima čestitali na trudu, trčanju i poštovanju protivnika.

Luka iz škole fudbla Ada je nakon utakmice ređao pohvale na račun protivnika, ali i saigrača: Čestitam protivniku na sjajnoj borbi, ali i saigračima Maksi i Ogiju koji su danas odlično branili. Takođe bih pohvalio Matu, Peru i Luku koji su odigrali kvalitetno. Dodavanja i odbrane, to su detalji koji su prelomili utakmicu.”

Uprkos tome što je nekoliko puta vadio loptu iz mreže, Vuk iz ekipe Winera video je pozitivne stvari u igri tima: “Zadovoljan sam zato što smo stvorili veliki broj prilika, zato što smo trčali i zbog toga što se nismo štedeli. Protivnička ekipa je odlično šutirala danas i za neke lopte jednostavno nisam imao rešenje. Moj omiljeni golman je Bufon, a voleo bih da mogu da odbranim penal Ronaldu.”

Back To Top