skip to Main Content

UŽIVANJE U SVAKOM KONTAKTU SA LOPTOM

Sinđelić – Dinamo Pančevo (petlići)

Dve utakmice u jednoj odigrali su petlići Sinđelića i pančevačkog Dinama na terenima fudbalskog kluba Rakovica u okviru prvog vikenda nakon pauze u Zimskoj ligi. Zašto dve utakmice u jednoj? Razlog leži u činjenici da su pomenuti timovi odigrali dva potpuno različita poluvremena. Neinspirisana, bleda predstava i jednih i drugih u prvih 25 minuta što jasno oslikava samo jedan udarac u okvir gola koji je uputila ekipa iz Pančeva.

U drugom poluvremenu uspavanka je prekinuta, a ekipa Dinama je sve češće počela da nagoveštava svoj napadački potencijal. Besprekorna kretnja, dupli pas i dodavanja iz prve. Nešto poput Gvardioline Barselone, ali na malo jednostavniji način. Rupe u odbrani protivnika bivale su sve veće, a samim tim i prilike su bile učestalije. Nakon par minuta igre u drugom delu, odbrana Sinđelića „pukla“ je po sredini, nakon čega je lopta savršeno plasirana u gornji desni ugao.

Distribucija lopte kod ekipe Dinama bila je sve bolja i bolja, a glavobolja Sinđelića postajala je sve veća i veća. Akcija belo-plavih trajala je poprilično dugo, ali se opsada gola isplatila i prednost je duplirana.

Bravure sa loptom pratila je ovoga puta malobrojna publika. Minus i mraz su učinili svoje. Međutim, iako nije bilo mnogo ljudi, utakmicu je posmatrao i jedan pomalo nesvakidašnji gledalac, koji je izgledao kao da razume šta se sve to odvija pred njegovim očima.

U jednom trenutku igračima Dinama je popustila koncentracija. Poklonili su loptu protivniku u svojoj trećini terena pa je ekipa Sinđelića prepolovila zaostatak.

Od tog momenta, umesto da pokuša dodatno da napadne ranjenog protivnika i izjednači rezlutat, ekipa Sinđelića je praktično nestala sa terena, a posledica je došla u vidu tri primljena gola. Da nemaju ni najmanjih problema sa završnicom napada, demonstrirao je Vanja koji je nonšalantno poslao loptu pored protivničkog golmana, a ona se po zemlji otkotrljala u mrežu.

Golman Sinđelića, Vuk, imao je sijaset sjajnih odbrana, ali do kraja utakmice ka njegovom golu su poslate dve lopte koje nije mogao da zaustavi. Ono što je najlepše u čitavoj priči jeste da su igrači Dinama proslavili svaki gol na istovetan način. I kada su pogodili za 1:0 i  kada su overili pobedu petim pogotkom, uvek su njihovi izrazi lica jasno demonstrirali da su svaki gol i svaka pobeda samo rezultat uživanja koje pleni dok trče za loptom.

Vuk, Sinđelić: “Danas ništa nije bilo dobro u našoj igri. Odbrana je štrčala, bili smo malo umorni od prošle utakmice i dosta igrača koji igraju u napadu danas nije bilo tu. Moramo čvršće da igramo u defanzivi i da radimo na brzini. Alison mi je omiljeni golman, on je najbolji čuvar mreže na svetu u ovom momentu.“

Vanja, Dinamo: “Ovo je jedna od naših najboljih utakmica. Imali smo lepe akcije, često smo igrali dupli pas i sveli smo broj grešaka na minimum. Kod protivnika mi se svidela odlična promena strane i imali su nekoliko kvalitetnih igrača. Voleo bih da jednog dana imam brzinu i tehniku kao Mesi.“

Back To Top